Disable Preloader

Sotheby Road

Project Type: Structural Work

This was an enjoyable, but difficult job due to logistics. In addition to all steels and materials needing to be brought through the house, the client and their family needed to stay at the property throughout the works. This was achieved by creating a temporary kitchen, and phasing the works. Thus only half of the ground floor was inaccessible at any time.

The brief included integrating the two ground floor living areas, which were on two separate levels, and opening up the rear of the house. This was achieved with the insertion of steels and sliding doors. The leaking conservatory roof was replaced with glass panels, and the split levels were linked by wide stairs with integrated hidden storage.

The bespoke built in sofas also hides additional storage. In the kitchen area stock kitchen units were used underneath a quartz worktop helping control budgets.